CO2isNee.nl

De Nederlandse bodem mag niet dienen als dumpplaats van schadelijke stoffen en zeker geen dodelijk CO2.
Barendrecht mag geen proefkonijn worden, voor onbekende risico's.

Contact: stichtingCO2isNEE@gmail.com

Motto: GS Friesland tegen CCS, en Drente durft niet tegen te zijn.


Drents gedeputeerde: Friesland niet collegiaal.

 • Zie Leeuwarder Courant , 29 november 2009.
  Friesland is niet collegiaal en dom bezig. Dat zei de Drentse gedeputeerde Tanja Klip zaterdag in een radioprogramma van regionale omroep RTV Drenthe.
  Klip doelt daarmee op de discussie rondom de opslag van kooldioxide (CO2) in gasvelden. Ze vindt het niet collegiaal dat haar Friese collega-gedeputeerden dit afwijzen, terwijl er al een energieakkoord ligt tussen de noordelijke provincies en de regering. Daarnaast vindt Klip de opstelling niet slim. Volgens haar is het een illusie dat provincies en gemeenten de opslag tegen kunnen houden, zodra de regering dat voornemen doorzet.

  Dan moet Klip eens kijken naar het dorp Barendrecht. Meer moed dan de provincie Drente...... Klip en klaar.

  Provincie Friesland is tegen opslag van CO2
 • Zie Leeuwarder Courant , 26 november 2009.
  Friesland zal geen plaats bieden aan de opslag van kooldioxide (CO2) in de diepe ondergrond. Gedeputeerde staten vinden het een schijnoplossing voor het klimaatprobleem en noemen de opslag ,,niet volledig zonder risico's''.
  Buffering in lege gasvelden van kooldioxide uit industrieschoorstenen draagt volgens het provinciebestuur niet bij aan vermindering van het gebruik van fossiele brandstoffen,
  ,,Wij streven er als provincie naar om geen fossiele brandstof meer te gebruiken'', aldus milieugedeputeerde Piet Adema (ChristenUnie).

  *** 29 nov 2009

 • Meer motto